Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat gebruik je in plaats van rode port in een saus?

In vond een recept voor een 'siroop' over gegrilde eendensate:
In pan 1/2 eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. 1/2 minuut fruiten. 1 dl Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken. Saus zeven. 1 dl Port en 2 eetl. gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken.

Er moeten echter ook kinderen van eten, dus waar kan ik dan de port beter door vervangen?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Allereerst kun je toch gewoon port gebruiken, desnoods wat minder omdat de alcohol grotendeels verdamp. Anders is rode vruchtensap een alternatief.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing