Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat gebruik je in plaats van rode port in een saus?

In vond een recept voor een 'siroop' over gegrilde eendensate:
In pan 1/2 eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. 1/2 minuut fruiten. 1 dl Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken. Saus zeven. 1 dl Port en 2 eetl. gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken.

Er moeten echter ook kinderen van eten, dus waar kan ik dan de port beter door vervangen?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Allereerst kun je toch gewoon port gebruiken, desnoods wat minder omdat de alcohol grotendeels verdamp. Anders is rode vruchtensap een alternatief.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
tinus1969
8 jaar geleden
Het is helaas niet waar dat de meeste alcohol verdampt; daarom een min. Overigens 1 dl (100 ml) port nou ook geen giga-hoeveelheid alcohol.
bamibal
8 jaar geleden
@wimkees: http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/zwanger-en-baby/is-alcohol-in-eten-schadelijk-voor-kinderen-of-zwangeren.aspx
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image