Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe voorkom je dat n quiche lorainne, nadat uit de oven, inzakt?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Quiche Lorraine zakt altijd in na het bakken. Dat hoort zo.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Een quiche lorraine krijgt zijn "volume" door de hoeveelheid eieren die je door de (stevige) room klopt, en de hoeveelheid lucht daarin.

Omdat het echter een beslag is van uitsluitend room en eieren, en geen bloem of ander "bouwmiddel" bevat, zal hij ALTIJD in de oven flink rijzen (door de eieren), maar is het volkómen normaal dat hij die lucht NIET vasthoudt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld cake of brood, "bouw" je namelijk geen "geraamte" van koolhydraten, dat de boel mooi "rechtop" laat staan.

Je kunt dus niet voorkomen dat hij inzakt, of je moet bloem door het mengsel kloppen. Alleen heb je dan geen quiche meer maar een cake ;-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
+
Helemaal goed. En nu heb ik trek.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Ja, ik geloof dat ik ook weet wat we vananvond gaan eten ;-) Niet per se lorraine, maar een quiche lijkt me wel lekker .
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image