Is siroop getrokken van kapotte kersenpitten ook giftig?
Gisteren had ik het idee om zelf amarena kersen te maken. Om het meer smaak te geven zag ik in verschillende recepten op internet gelezen dat je de kersenpitten kapot moet slaan met een hamer (stuk of 12) en in een theezeefje mee moet laten trekken in de saus met de kersen. Zo gezegd, zo gedaan, maar nu lees ik dat kapotte kersenpitten giftig kunnen zijn!
Mijn vraag is nu; Kan ik mijn ingemaakte kersen en de siroop nog wel consumeren (het theezeefje met de pitten heb ik er na een half uur weer uitgehaald) of kan ik beter de heleboel weggooien :(
Het is alleen de vraag of de concentratie in de siroop zo groot is dat je er hinder van ondervindt. http://www.smashinglists.com/top-10-poisonous-fruits/ http://www.voedselradar.nl/p/skull/top-10-van-giftig-eten-waar-we-gek-op-zijn/
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.