Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het beste brood voor tosti's?

Mijn broer heeft een lunchroom en koopt op mijn advies nu goede beenham en boerenkaas voor zijn tosti's. Maar voor het brood neemt hij casinobrood van de Aldi en volgens mij kan ook dat beter. Ik heb alleen geen idee welk brood de lekkerste tosti oplevert.

Ik zoek niet naar andere tostirecepten, maar naar de beste broodsoort om tosti's te maken.

paulus811
8 jaar geleden
in: Koken
Amadea
8 jaar geleden
Over smaak valt niet te twisten. Maar ik prefereer bruin sandwichbrood. Bijvoorbeeld deze: https://www.chaupain.nl/assortiment/brood/sandwich-brood-bruin/
ronron1212
8 jaar geleden
Casinobrood bruin of wit wat de klant wil.
Ivana
8 jaar geleden
Goed brood van de echte bakker. Ik gebruik altijd Boerenbruin tijger.
Het brood van de supermarkten levert altijd kleffe tosti's op
Laat hij eens verschillende soorten van de eigen warme bakker proberen, dan kan hij met behulp van een paar '' (familie, vrienden)-proevers het juiste brood gebruiken.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Wat ivana heeft voorgesteld is een leuk idee.
Gewoon een hele boel verschillende soorten uitproberen en laten proeven en dan oordelen welke de lekkerste is
paulus811
8 jaar geleden
Ivana, goed idee. De bakker zit drie winkels verderop dus dat moet te regelen zijn. Ronron, ' wat de klant wil' kan niet altijd. Je kunt niet allerlei soorten brood inkopen om na 2 dagen het te moeten weggooien omdat de klant het niet wilde. Probleem met een lunchroom is dat je nog wel aan de tosti moet verdienen. Zo kost de ham nu 60 cent per tosti en de boerenkaas ook zoiets. Daar maak je met met spullen van de Aldi 2 hele tosti's voor. Hij zit ook niet in de PC Hooftstraat waar je 5 euro voor een tosti kunt vragen. Allemaal dank voor het meedenken!
paulus811
8 jaar geleden
Ik vraag me ook af of je tosti's kunt maken en dan invriezen. Of levert dat een minder lekkere tosti op?
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Ja hoor, dat gaat prima! Een diepvriesleverancier zoals ' ijspaleis' en 'de diepvriesman' hebben ze ook in het assortiment en ze schijnen veel verkocht te worden. Als ze niet zouden smaken, lagen ze er al lang weer uit ;-)
Erna55
8 jaar geleden
Je kunt van de diverse broden een tosti maken.
Probeer met "blind proeven" de beste drie te vinden.
Ik denk dat het aldibrood hoge ogen scoort.
ronron1212
8 jaar geleden
@Paulus ik bedoel niet alle brood soorten maar casino wit of bruin.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (4)

Casinobrood. Rechthoekige plakken witbrood.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Feitelijk kan je voor een tosti elk soort brood gebruiken, mits het niet vers is. Het brood moet al wat ouder dus droger zijn. Een tosti wordt echter meestal in een speciaal ijzer geperst dat de sneden ook in twee helften verdeeld en de vulling erin houdt omdat de randen samengeperst worden. Je moet de korsten dan ook verwijderen voor je ze in het ijzer doet. Casinobrood uit de supermarkt is daarom het aangewezen brood omdat het vers al niet zo mals is én omdat de korsten relatief dun zijn, dus minder 'kostbaar'afval geeft.
Vers casinobrood bij de bakker gekocht, moet je eigenlijk ook eerst iets ouder laten worden om er een goede tosti van te maken in het tostiapparaat. Voor een lunchroom is dit dan ook het gunstigste brood vanwege de lage prijs.

Zou hij echter van tosti's een 'waarmerk' willen maken waarvoor klanten echt binnenkomen juist vanwege de goede tosti's 'en bereid zijn er meer voor te betalen dan anders, dan bak je ze in de pan met ambachtelijk brood, het liefsts zonder pitjes of zaden om het smeuïge karakter te behouden. Wit of bruin...het is een kwestie van smaak...het kan allebei. Dit mag dan ook vers zijn en voorzien van een korst.
Om het vers te houden kan je de sneden het best invriezen en bevroren beleggen en de pan in doen.

Het lekkerst is toch boter en dit laat je eerst smelten in de pan en voor het gaat bruisen leg je de tosti erin, zodat het brood het alvast op kan zuigen. Omdraaien en de andere kant ook wat boter laten opnemen en deze kant laten bakken. Daarna omdraaien en de andere kant bakken. De tosti zal dan knapperig zijn en de kaas zacht en draderig. Persoonlijk vind ik het desembrood het lekkerst brood voor een tosti uit de pan of tussen een gewone tafelgrill. Misschien vanwege de ietwat zurige smaak en de knapperige korst die het geeft. In combinatie is deze heel geslaagd als tosti!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Je moet ook niet echt aan 'oud' brood denken maar een dag oud. Dan zit er minder vocht in dat eerst verdampen moet in het ijzer/apparaat en zal de tosti knapperiger zijn dan heel vers brood. In de pan gebakken maakt het niet uit en vers bood is altijd lekkerder toch?
Tosti brood , zo wordt het zelfs genoemd bij de Jumbo, is wit (of bruin) casino brood. Casino brood is een vierkante boterham, die deze vorm heeft omdat dit het beste past in het originele model : broodrooster.

Sinds ongeveer 25 jaar bestaan er andere vormen broodrooster (langer), omdat mensen ook bijv. een oud stuk stokbrood als toast wilden op eten.

Zo is er ook nog de "grillmaster" een elektrische tafelgrill (al langer te koop, ook voor vlees, vis en groente) , die ikzelf gebruik voor de tosti's .

Wat wil de gemiddelde mens bij een tosti , ja goede ham (kwaliteit) , ja goede kaas (niet te jong!) en als brood ligt het er vooral aan wie je klant is?
Sta je met een "food truck" of verkoop je dit als bijzonder ("croque monsieur") in een beter restaurant? In het eerste geval zou je 'normaal' tosti brood kunnen gebruiken, maar bij een misschien kritischer publiek, dat ook zeker bereid is om er iets meer voor te betalen, zou ik ongetwijfeld een betere boterham gebruiken. Tijgerbrood (wit of bruin) zou kunnen, is lichter brood, maar ik kies eerder voor volkoren brood. Bij een gewone tosti zou ik zelf kiezen voor 'fijn volkoren' en in dat geval raad ik ook nog aan om goede klant te worden van .... de HEMA ... jawel : prima brood en een goede prijs.
Dit is zeker een veel betere keus dan 'aldi-brood'. Kwaliteit is prima en prijstechnisch niet te verbeteren : €1,25 voor een fijn volkoren > een heel brood , ik hoop dat je broer vlakbij de Hema woont :-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
paulus811
8 jaar geleden
Erg leuk antwoord Jodokus! Dank daarvoor!
paulus811
8 jaar geleden
We gaan hema brood halen. Zit in de buurt
Amadea
8 jaar geleden
Extra tip: ga in het laatste uur dat ze open zijn naar de Hema, want dan wordt al het resterende brood met 25% korting verkocht!
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Graag gedaan, Paulus!
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Bedankt @Amadea voor die tip, wist ik niet, kom er nooit zo laat, maar nu zeker het overwegen waard.
Dat hangt af van de kwaliteit die je voor ogen hebt. Voor een lage kwaliteit tosti waarmee je je niet onderscheidt van de massa is casino brood prima. Wil je meer smaak en mondgevoel en is je klant bereid om daar een hogere prijs voor te betalen dan zou ik een kwalitatief beter brood pakken. Hiervoor zou je een biologisch spelt of desembrood eens moeten proberen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image