Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe wordt arla skyr gemaakt?

Ik ben op zoek naar het proceschema van Arla Skyr.

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Skyr is een uit IJsland afkomstig melkproduct. Het lijkt qua textuur erg op yoghurt en kwark, maar het is een zeer zachte kaas. Deze wordt gemaakt van gepasteuriseerde afgeroomde melk met levende bacterie-culturen zoals Streptococcus thermophilus en Lactobacillus bulgaricus. Er wordt stremsel aan toegevoegd om de eiwitten te laten uitvlokken. Dit mengsel wordt gefilterd om de wei ervan af te scheiden. De overgebleven eiwitmassa vormt de echte skyr.

Maar de skyr van Arla wordt gemaakt van magere yoghurt die net als hangop verwerkt is. En daar dan maïszetmeel, citroensap, vruchtenconcentraat, en suiker aan toegevoegd....

Je kunt dus beter én voordeliger zelf hangop van magere yoghurt maken. Of een keer naar IJsland gaan om daar échte skyr te proeven.
(Lees meer...)
Amadea
8 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image