Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik goede recepten vinden waarin jam verwerkt wordt?

Ik heb nog veel potten jam over ,zoek ik op Internet kom ik vooral recepten om jam te maken tegen,de potten zijn al een paar jaar oud,daarom wil niet iedereen ze,dus goede recepten om jam in te verwerken zijn welkom

8 jaar geleden
in: Koken
SimonV
8 jaar geleden
Hier staan jamrecepten:
http://www.okokorecepten.nl/recept/jam-chutney/jam/ http://www.smulweb.nl/recepten/jam http://www.inmaak.be/category/weckrecepten/jamrecepten/ http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/jam/
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Vlaaien?
bamibal
8 jaar geleden
@SimonV Je hebt zo te zien de vraag niet gelezen :-)
SimonV
8 jaar geleden
@Bamibal: nee, lezen is een kunst... ;-)
flyingcrow
8 jaar geleden
Precies, het gaat om het verwerken van jam,gemaakt is hij al;-)
HeerVoldemort
8 jaar geleden
Ik heb gezocht op:
Recepten met jam http://www.smulweb.nl/recepten/jam Er staan wat recepten tussen van jam zelf. Maar het meeste is: jam koekjes, jam scones, jam taart etc etc
flyingcrow
8 jaar geleden
Dankjewel HeerVoldemort!
SimonV
8 jaar geleden
Mijn tweede link was dus zo gek nog niet.
Ook de vierde link bevat recepten waarbij je jam kunt gebruiken: http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/jam/
flyingcrow
8 jaar geleden
Bedankt SimonV!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Speur eens op ; ' nagerechten met jam' of 'gebaksgerechten met jam' en je krijgt talloze sites waarin recepten staan met het gebruik van jam.
'Recepten met jam' o.d. zullen meestal verwijzen naar echte jamrecepten, dus hoe je jam maakt.

Met jam (gelei) kan je namelijk alleen soms een saus maken die een 'zoetje' wel kan gebruiken zoals bijv. Cumberlandsaus of een wildsaus. Andere gerechten dan nagerechten...bij het ontbijt...of in gebak kan je er helaas niet mee maken.
Voor confiture geldt hetzelfde.

Een lekker toetje; Neem een glas en leg op de bodem een lepel jam of confiture. Daarbovenop lepel je Griekse yoghurt, vruchtenkwark, vruchtjes zoals aardbeien, bosbessen, bananenplakjes enz. verkruimelde koekjes en wat honing, dan lepel je er weer dezelfde laagjes op tot het glas gevuld is. Ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook lekker en snel gemaakt.
Dit kan ook als ontbijt maar dan met crüsli of granola ipv koekjeskruimels. Het lepelt zo heerlijk weg!

Ook kan je bananen fijnprakken en vermengen met bijv. aardbeienjam. Leg in een schaaltje, schenk er Bulgaarse- of Griekse yoghurt op en doe in het midden een lepeltje van dezelfde jam...er rondomheen leg je plakjes banaan. Wel meteen eten anders wordt het bruin of wat citroensap over de banaan.

Of; http://www.gebakworkshop.nl/bladerdeegmaantjes-met-jam/
Of; http://www.kookse.tv/recept/zandtaartkoekjes-met-jam/
Of; http://www.kookse.tv/recept/swiss-roll/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
flyingcrow
8 jaar geleden
Bedankt! ,Zitten goede tips bij!
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image