Als het recept spreekt van 'amandelmelk' en kokosrasp, kan ik dan in plaats daarvan kokosmelk (in blik) gebruiken?
"Doe een gepelde banaan samen met een half glas amandelmelk en een handje kokosrasp in een blender en meng tot een egale massa. Houd je van zoet? Voeg dan nog een beetje honing, agavesiroop of ahornsiroop toe. Ook lekker: een snuf kaneel erdoor. Enjoy!"
http://www.culy.nl/recepten/supersnelle-banaan-smoothie-met-maar-3-ingredienten/
Verder kun je natuurlijk uitproberen of je het lekker vind.
Is inderdaad niet de bedoeling. Beter magere houdbare melk denk ik.
Kokosmelk is plantaardig.
Er komen geen koeien, geiten, schapen of paarden aan te pas.
https://www.ekoplaza.nl/producten/product/kokosrasp2
Ook in amandelmelk zit iets vet, maar in kokosmelk inderdaad een stuk meer, ook is het qua smaak sterker. Ik gok dat als je met kokosmelk niet veel vetter uitkomt. Eventueel een deel water nemen, ook voor de smaak. (in amandelmelk zit ook veel water en een beetje zout)
Het vet gehalte kan je precies uitreken als je weet hoeveel "een handje" kokosrasp weegt.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.