Hoe kan ik aan de verpakking zien of ik goede amandelspijs koop?
Ik wil weer een stol maken en veel soorten spijs die we andere jaren kochten smaakten totaal niet naar spijs. Op de markt zie ik niet eens in de doorzichtige verpakking verschil tussen marsepein en spijs dus vandaar ook nog de vraag.
Koop bij de natuurwinkel of reformhuis amandelpoeder . Doe daar evenveel fijne kristalsuiker en wat geraspte citroenschil bij (best biologisch, zonder waslaag en goed schoongeboend) en een beetje water. Meng alles tot een niet te natte of te droge pasta die wel stevig moet zijn. Doe het wel van tevoren want hij moet nog rijpen om op smaak te komen. De 'pasta' wikkel je in folie en laat hem in de koelkast dan rustig 1 week of langer rijpen. Hij wordt er alleen maar beter van, hoewel je hem evtl. de volgende dag ook al kunt gebruiken.
Als je hem dan gebruikt, kneed je er nog een eidooier doorheen...hij wordt dan soepeler om mee te werken.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.