hoe lang moet ik rode linzen koken?
In een recept staat dat ik linzen 15 minuten moet koken.
Nu heb ik een zakje rode linzen gekocht, maar daar staat op dat ze 60-90 moeten koken.
Is dat dan niet veel te lang?
Voor linzensoep worden de linzen kapotgekookt.
Olijfolie
2 rode gesnipperde rode uien en teentjes knoflook
1 blikje tomatenblokjes Heinz
1theelepen Italiaanse kruiden
100 gram rode linzen,
100 gram dupuis linzen (gaan minder snel stuk)
1liter warme groentebouillon
een paar plakjes courgette
handje fijngesneden peterselie
In een flinke soeppan de knoflook en de ui fruiten
Tomomatenblokjes met sap erbij doen, roeren tot het kookt.
Italiaanse kruiden er overheen, en de twee soorten linzen erbij en goed roeren.
Doe de warme bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
Ongeveer 25 minuten doorkoken op een laag vuurtje. Vijf minuten voor het einde van de kooktijd de in gesneden courgette erbij en voorzichtig doorroeren.
Zelf eerst proeven en eventueel peper, zout en kruiden toevoegen.
Eerst soep in de soepkom scheppen en dan de peterselie erover strooien. Eten met Stromboli brood.
De rode linzen komen meestal uit Turkije en die worden zowel gepeld als ongepeld aangeboden.Meestal zijn ze gepeld en daarom is het over het algemeen bekend dat rode linzen een korte kooktijd nodig hebben. Over het algemeen zijn de gepelde linzen al in 15-20 min. gaar. Ik denk dus dat de rode linzen die jij hebt ongepeld zijn en dat houdt in dat ze langer gekookt moeten worden. Houd je dus altijd aan de instructies die op de verpakking staan. Oh ja, nog iets...koop nooit teveel linzen in één keer en laat ze niet heel lang liggen. Na een tijdlang worden ze steeds harder en daarmee ook droger. Je zult ze dan dus wel langer moeten koken dan normaal.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.