hoe lang moet ik rode linzen koken?
In een recept staat dat ik linzen 15 minuten moet koken.
Nu heb ik een zakje rode linzen gekocht, maar daar staat op dat ze 60-90 moeten koken.
Is dat dan niet veel te lang?
22.6K
22.6K keer bekeken
Erna55
9 jaar geleden
Kan het zijn dat je ze 60 minuten moet koken wanneer je er soep van wilt maken ?
Voor linzensoep worden de linzen kapotgekookt.
Voor linzensoep worden de linzen kapotgekookt.
Ivana
9 jaar geleden
Is het niet als met bruine bonen dat je ze eerst enige tijd (een nacht?) moet weken en dat daarna de kooktijd 15 minuten is?
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Een kwartier lijkt me een beetje kort, voorweken hoeft niet en gaar is gaar, gok maar op 20 minuten en daarna zouten.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Linzensoep op z'n Italiaans
Olijfolie
2 rode gesnipperde rode uien en teentjes knoflook
1 blikje tomatenblokjes Heinz
1theelepen Italiaanse kruiden
100 gram rode linzen,
100 gram dupuis linzen (gaan minder snel stuk)
1liter warme groentebouillon
een paar plakjes courgette
handje fijngesneden peterselie
In een flinke soeppan de knoflook en de ui fruiten
Tomomatenblokjes met sap erbij doen, roeren tot het kookt.
Italiaanse kruiden er overheen, en de twee soorten linzen erbij en goed roeren.
Doe de warme bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
Ongeveer 25 minuten doorkoken op een laag vuurtje. Vijf minuten voor het einde van de kooktijd de in gesneden courgette erbij en voorzichtig doorroeren.
Zelf eerst proeven en eventueel peper, zout en kruiden toevoegen.
Eerst soep in de soepkom scheppen en dan de peterselie erover strooien. Eten met Stromboli brood.
Olijfolie
2 rode gesnipperde rode uien en teentjes knoflook
1 blikje tomatenblokjes Heinz
1theelepen Italiaanse kruiden
100 gram rode linzen,
100 gram dupuis linzen (gaan minder snel stuk)
1liter warme groentebouillon
een paar plakjes courgette
handje fijngesneden peterselie
In een flinke soeppan de knoflook en de ui fruiten
Tomomatenblokjes met sap erbij doen, roeren tot het kookt.
Italiaanse kruiden er overheen, en de twee soorten linzen erbij en goed roeren.
Doe de warme bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
Ongeveer 25 minuten doorkoken op een laag vuurtje. Vijf minuten voor het einde van de kooktijd de in gesneden courgette erbij en voorzichtig doorroeren.
Zelf eerst proeven en eventueel peper, zout en kruiden toevoegen.
Eerst soep in de soepkom scheppen en dan de peterselie erover strooien. Eten met Stromboli brood.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Linzen behoren tot de peuvruchten maar eigenlijk zijn ze het zaad van de linzenplant. De kleine witte bloemetjes die gaan bloeien, brengen peulen voort en hierin zitten dan 2 ronde platte erwtjes die men laat drogen. Soms zie je ze voorgekookt in blik, maar meestal worden ze alleen gedroogd in de winkels aangeboden. Je zult dus nooit verse linzen zien in de schappen.
Er bestaan verschillende soorten linzen....je hebt vele soorten in veel kleuren ...wit, groen, bruin, geel, koraalrood, oranje en zelfs de zachte lins uit frankrijk, de Flageolet, behoort tot de linzensoort. De soorten hebben eveneens verschillende eigenschappen...ze behouden hun vorm na het koken, of ze koken tot moes. Je kunt stellen dat alleen de bruine en rode linzen tot pap kunnen koken. Zij zijn dus de beste soorten om er soep of een Curry van te maken.
In tegenstelling tot de meeste peulvruchten hoeven linzen niet persé voor te weken. Ze worden meestal voorgeweekt om korter te hoeven koken. Een uurtje is vaak al genoeg, maar meestal wordt het een uur of vier gedaan. Het weken bevordert namelijk wel de verteerbaarheid. Kijk dus het beste op de verpakking wat geadviseerd wordt.
De rode linzen komen meestal uit Turkije en die worden zowel gepeld als ongepeld aangeboden.Meestal zijn ze gepeld en daarom is het over het algemeen bekend dat rode linzen een korte kooktijd nodig hebben. Over het algemeen zijn de gepelde linzen al in 15-20 min. gaar. Ik denk dus dat de rode linzen die jij hebt ongepeld zijn en dat houdt in dat ze langer gekookt moeten worden. Houd je dus altijd aan de instructies die op de verpakking staan. Oh ja, nog iets...koop nooit teveel linzen in één keer en laat ze niet heel lang liggen. Na een tijdlang worden ze steeds harder en daarmee ook droger. Je zult ze dan dus wel langer moeten koken dan normaal.
De rode linzen komen meestal uit Turkije en die worden zowel gepeld als ongepeld aangeboden.Meestal zijn ze gepeld en daarom is het over het algemeen bekend dat rode linzen een korte kooktijd nodig hebben. Over het algemeen zijn de gepelde linzen al in 15-20 min. gaar. Ik denk dus dat de rode linzen die jij hebt ongepeld zijn en dat houdt in dat ze langer gekookt moeten worden. Houd je dus altijd aan de instructies die op de verpakking staan. Oh ja, nog iets...koop nooit teveel linzen in één keer en laat ze niet heel lang liggen. Na een tijdlang worden ze steeds harder en daarmee ook droger. Je zult ze dan dus wel langer moeten koken dan normaal.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.