Shin of beef" in een stoofpot, maar ook als ... groot stuk "tender" vlees ... ~ waar vraag ik de slager naar?
In een tv programma [ "Eat well for less" BBC met o.a. Gregg Wallace / Masterchef ] werd 'shin of beef' als prima vervanging gezien van de dure stukken vlees [ossenhaas, entrecote, rib-eye steak] veel redelijker optie qua prijs en even mals.
Shin of beef"/rundvlees in een stoofpot, maar ook als groot stuk "mals" vlees, vergelijkbaar met entrecôte . Mijn vraag betreft de vorm van het stuk vlees en dus de plaats/herkomst op het lichaam van de koe, met bron graag/foto .
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/beer_braised_shin_of_12682
http://www.sbs.com.au/food/recipes/beef-shin-stewed-carrots
Toegevoegd na 3 dagen:
Hartelijk dank voor alle antwoorden en reacties!
In Nederland maken we soep van schenkel. Vraag om soepvlees en je krijgt klein gesneden schenkel, maar ook een gezaagde plak kun je kiezen, daar zit nog bot en merg in, dus meer smaak [ en meer vet ook, maar dat kun je "afschuimen" als de soep klaar is ]. http://www.interglot.nl/woordenboek/en/nl/vertaal/shin%20of%20beef
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.