Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom wordt patat meestal in 2 keer gebakken?

Tussendoor laat men het dan even afkoelen.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Koken
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Eerst garen (vergelijkbaar met koken)
Dan afbakken voor de buitenkant.
Ivana
9 jaar geleden
Jackd Plus :)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Rauwe frieten worden altijd voorgebakken omdat ze eerst hun vocht kwijt moeten. Op niet al te hoge temperatuur (zo'n 150 graden C)moeten ze een minuut of 4-5 rondzwemmen in het frituurvet. Gebakken wordt in heet vet (180 graden C).

Ze moeten dus eigenlijk even voorgaren en als ze dan bovenop beginnen te borrelen en te sissen dan zijn ze het overtollige water kwijt dat nu eenmaal in rauwe aardappels zit. Ze zullen nu krokanter worden bij het bakken. Zou je ze meteen in heet vet gooien dan schroeien ze dicht en kunnen het vocht niet meer kwijt.

Na het voorbakken schud je ze goed droog en spreid ze uit zodat ze goed af kunnen koelen. Warme patat zal niet zo lekker krokant bakken, dus hoe kouder hoe beter, maar in elk geval moet de kamertemperatuur bereikt zijn, voor een goed resultaat. Als het frituurvet dan 180 graden C. bereikt heeft kan de patat afgebakken worden door ze enkele minuten te laten zwemmen in het hete vet. Ze zullen dan lekker krokant zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Dankuwel voor de heldere uitleg!
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image