Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik prosecco ipv witte wijn gebruiken in bolognesesaus?

Ik doe meestal een scheut witte of rode wijn door de bolognesesaus. Deze staat voor vanavond op het menu, maar nu heb ik alleen een aangebroken fles prosecco (1 dag open). Kan ik dan beter geen wijn in de saus doen of voegt een scheut prosecco iets positiefs aan de smaak toe?

paulus811
9 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

In je saus hoort een droge witte wijn, je prosecco is een vrije droge wijn met bubbels.
Gewoon in de saus de bubbels verdwijnen, de smaak kan ietwat veranderen maar dat heb je bij elke andere droge wijn ook en de meeste mensen proeven het verschil niet.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ja het kan maar beter is rode wijn daarvoor te gebruiken en die in te laten koken. Geeft een diepere smaak. Wat fijn gesneden kippenlevertjes bij het gehakt mee braden maakt het helemaal af.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing