Hoe verwijder ik goed en veilig het korstje van een stukje kaas?
Op de markt koop ik vaak een stukje (punt) oude kaas. Heerlijk! Maar als ik aan de onderkant kom, waar de ronding van de hele kaas zat, is het erg lastig om het korstje te verwijderen. De kaas is hard, en ondanks een scherp mes is het er lastig doorkomen, zowel met een mesje als met een kaasschaaf.
Ik ben bang voor doorschieten.
Iemand een goede tip om toch de korst er goed af te krijgen?
Goedkoop istie niet overigens.Maar dan heb je ook wel wat... Toegevoegd na 19 minuten:
De kazen op de foto zijn overigens nog wel met korst. De nieuwe, welke nu verkocht worden, zien er niet zo glanzend uit. Bronnen:
- http://www.remeker.nl/de-kaas/producten/
- http://www.remeker.nl/verkooppunten/
Maar ook in Veenendaal: Koetshuysch kaas, Patrioniumlaan 13 PS: de moderatie heeft mijn verhaal verplaatst van antwoord naar reactie omdat het strikt genomen geen antwoord is op de vraag hoe je de korst verwijdert.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.