Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom is vet van chipolata worstjes wit, en van ander vlees oranje/geelachtig?

als je het bakt zonder boter of olie en het vet van het vlees opvangt. bijv. met de grill

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Volgens mij heeft dat te maken met kruiden en/of kleurstoffen die aan het vlees zijn toegevoegd. Vaak wordt er een rode kleurstof aan het vlees toegevoegd zodat wij, de consument, dit er aantrekkelijk uit vinden zien en het dus kopen. Grauw vlees heeft immers een soort bedorven "look"
Als je dit gaat bereiden, zal er samen met het vleesvocht/vet dus ook kleurstof vrijkomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image