Is een hapjespan/sauteerpan van geemailleerd gietijzer de juiste keuze?
Ik wil van de teflon af. Maar een hapjespan kan niet van plaatstaal zijn omdat dat geen zuren kan verdragen zoals citroen en tomaat. Ik wil geen RVS omdat je daar zware metalen van binnenkrijgt (plaatstaal minder). En al die andere eigenlijk ook niet omdat er van alles mee is, ja ook de ceramische. Dus ik sta nu op het punt een geemailleerd gietijzeren hapjespan te kopen. Wie heeft er ervaring met Le Crueset geemailleerd gietijzer hapjespan. Is het alleen de naam waar je voor betaald of kan je net zo goed eentje van de Hema nemen. (Ik las wel ergens dat die van de Hema weer niet echt emaille zijn) Ik las iets over verkleuren van het emaille maar dat kan ook weer komen door verkeerd gebruik zoals oververhitting. Verkleuren door gebruik vind ik niet erg als het maar werkt. Wie weet of dit een goede keuze is?
gewoon doen je hebt er geen excuses voor nodig alleen geld. Even een waarschuwing een pure gietijzeren pan moet je echt leren gebruiken anders roest die waar je bijstaat.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.