Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom hebben sommige hardgekookte eieren nog soms een gedeelte waterig eiwit?

9 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

De meest waarschijnlijke reden is dat de eieren té oud zijn. Dan heeft de schaal te lang kooldioxide uitgeademd, waardoor het eiwit wateriger wordt.

Een andere mogelijke oorzaak is dat de hen een ziekte heeft doorgemaakt, of dat er teveel uitwerpselen in het nachthok/legnest liggen, maar het kan ook nog aan het kippenvoer liggen. En soms aan de hen zelf, geen echte oorzaak, gewoon dat de hen wat zwakkere eieren legt, zeg maar
Zie in de bron de reactie van 19 aug 2013 om 21.29 uur

Eieren direct bij de boer vandaan zijn echt kakelvers, die in de winkel gemiddeld al een paar dagen tot weken oud. In dat laatste geval heb je dus meer kans op een ei met waterig eiwit
Ikzelf haal altijd eieren bij de boer (er staan op veel plaatsen hier 'eierautomaten) en dan heb ik het probleem aanzienlijk minder als bij eieren uit de winkel
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing