Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je een pizza maken terwijl je op dieet zit?

Hallo
nu ben ik al ruim 2 weken aan de lijn, maar ik heb zo'n zin om morgen eens een pizza te maken, nu vroeg ik mezelf af, of dat ook kan, want in pizza zit veel calorieen natuurlijk. En dan probeer ik te vermijden.
Is bijvoorbeeld tomatensaus zelf maken beter? Ik heb een berg tomaten hier liggen, en ook een blender.

Graag leuke ideeen, want ben dat alleen groente en rundvlees eten een beetje beu aan het raken, ik heb al 19 dagen geen andere dranken aangeraakt dan alleen water en koffie en thee.

Maar goed, ik hoor het graag, want ben doodsbang weer kilo's aan te komen.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (4)

in pizza zitten echt veel calorieën, en die zitten niet in de tomatensaus. De lekkere dikmakers zitten in de deegbodem en in de kaas. Ik begrijp je smachten naar pizza, dat is zeer herkenbaar. Je vraagt om suggesties. Wat bij mij goed werkt is doen alsof. Ik ga dan iets gezonds eten en doe alsof het iets fouts is, zoals pizza. Op een een of andere manier werkt het, dat je daarna minder zin hebt in iets fouts.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
als je je pizza zelf maakt met gezond deeg zoals volkoren meel gebruiken en veel groenten erop kan het gezond zijn. koop in ieder geval geen diepvriespizza of van new york pizza ofzo. die zijn ongezond en echte dikmakers. als je eventueel geen zin hebt om het zelf te maken adviseer ik u om naar een italiaans restaurant te gaan. die kunnen het enigzins nog gezond maken voor u
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Probeer eens een pizza die volgens de voedselzandloper mag.
Het recept is niet moeilijk, maar veel minder ongezond dan allemaal kant-en-klare dingen te gebruiken. Het recept hier is voor twee personen. Dus zorg dat je in je eentje niet meer als de helft hiervan eet.
Voor de tomatensaus staat hier alleen peper en zout erbij, zelf doe ik er ook graag andere kruiden door. Tip: als je de saus op tijd maakt, hebben de kruiden even tijd om te trekken, dan wordt je saus lekkerder.
Wees je ervan bewust dat in je beleg veel calorien kunnen zitten.
Gebruik naar verhouding veel groenten en weinig vlees (salami, spek etc). En op de topping een beetje kaas, om het toch echt een pizza te maken. Omdat je veel groenten gebruikt zit je sneller vol, maak dus een kleine pizza, en krijg je in verhouding minder slechte dingen binnen als bij een gewone pizza (waar toch veel vet in zit)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Gebruik:
500 gram volkoren meel (tarwe of spelt of een ander graan)
250 ml water
5 gram gist
1/2 theelepel zout

Meng dit door elkaar en kneed er deeg van (dit is vrij zwaar werk, goed voor je! Verbrand die caloriëen alvast zodat je straks goed kunt eten van de gezonde pizza!) dit duurt ongeveer 45 minuten voordat je het goed gekneedt hebt
Zet het flexibele deeg nu afgedekt minimaal 2 uur op een warme plek zodat het kan rijzen
Snijd tijdens het rijzen je groente voor op de pizza, bijvoorbeeld:
2x Ui (ringen of halve ringen belegt het makkelijkst en valt veel minder snel van de pizza af)
2x paprika
1x witlof (echt heel lekker op pizza)
4x tomaat (plakjes, haal het natste er uit)
Olijven (halveren anders rollen ze er snel af)
Kappertjes
Magere kaas

Vermaal nu met een staafmixer de inhoud van een blik tomatenblokjes en voeg een snuf zout en een eetlepel italiaanse kruiden toe, dit wordt de bodembedekker

Als het deeg verdubbeld is in omgang maak je er 4 bollen van die je uitrolt met een deegroller op een werkblad met wat bloem er op, rol ze zo dun uit dat het de bakplaat volledig bedekt, dun is lekker en gaart beter
Warm je oven voor op 250 graden
Leg je eerst pizzabodem op een bakplaat en vouw de randen naar binnen
Doe nu 1-2 eetlepels van het totmatenmengsel op de bodem van de pizza en verspreid deze met de bolle kant van de lepel (dit zie je pizzabakkers ook doen in een restaurant)
Beleg nu je pizza met 1/4 van alle groenten en kaas die je hebt gesneden en zet deze pizza 14 minuten in de oven op 250 graden

Je hebt nu een heerlijke gezonde pizza, je kunt er nu verse ruccola op doen bijvoorbeeld, dat maakt het nug smaakvoller. Je kunt er natuurlijk opdoen wat je wilt, als het maar gezond en lekker is!

Succes met gezond eten!
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing