Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat doet men met gewone rijst , zodat het dessertrijst wordt?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

"Gewone" rijst is een fout begrip eigenlijk.
Wat ik daarmee bedoel is het volgende: Je hebt verschillende soorten rijst die alle andere eigenschappen hebben.
Er zijn rijstsoorten die meer zetmeel hebben en rijstsoorten met minder zetmeel, dan zijn er de soorten die van nature een bepaald aroma hebben. Dan zijn er soorten die meer "plakken" (denk aan sushirijst) dan andere. Er zijn soorten met een lange dunne korrel en soorten met een korte dikke korrel enzovoort.....
Nu is dessert rijst een vrij neutrale (qua smaak) rijstsoort die heel veel zetmeel in zich heeft en die bij het koken "stuk" gaat en daardoor dat zetmeel vrij laat komen, dit wordt nog versterkt doordat deze rijst gebroken wordt.
Dus zeg nooit zomaar rijst tegen rijst ;-)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dessertrijst wordt gemaakt van gebroken rijst. Omdat het een gebroken korrel betreft, neemt deze snel veel vocht op. Het lijkt mij veel werk om eerst zelf alle rijstkorrels te gaan breken, dus ik adviseer om een pak gebroken rijst te kopen.
Amadea
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing