Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarin verschilt dessertrijst van gewone rijst?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Koken
Erna55
9 jaar geleden
Zoals er verschillende rassen aardappels, tomaten en kersen zijn, zo heb je rijst in verschillende rassen.
Die smaken allemaal net anders.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Dessertrijst is een zoete papperige rijst (of een dikke rijstepap, zou je ook kunnen zeggen), die je apart kan eten, maar die samen met melk ook wordt gebruikt als vulling voor rijstevlaai.

Gewone rijst is niet zoet en (wel) droog.

Toegevoegd na 8 minuten:
Op deze website http://www.lassie.nl/producten/dessertrijst/ staat over dessertrijst:

"Dessertrijst neemt tijdens het koken veel vocht op wat de rijst romig, rijk en vol van smaak maakt. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.".
(Lees meer...)
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dessertrijst zijn korrels en de gewoon rijst zijn langwerpig. Je kunt met gewone rijst niet het resultaat behalen dat je met dessertrijst doet, het is er gewoon niet voor gemaakt. De dessertrijst kook je doorgaans met melk en wanneer je het goed doet houdt geen melk meer over en is het of verdampt maar veelal opgezogen door de rijst. Dit is voor desserts maar ik heb ik vaak gegeten met wat kaneel en suiker, de gehaktbal niet te vergeten:).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image