Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom moet je een oven voorverwarmen en kan/mag je niet direct je gerecht in de oven plaatsen?

Logisch lijkt me om het gerecht in de oven te steken en dan mee op te warmen. Dan warmt het toch beter op en ook in het midden?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (4)

Zonder voorverwarmen kun je prima een gerecht klaar maken in de oven. Echter wat dan de precieze baktijd is, moet je zelf een beetje uitzoeken. Niet elke oven warmt even snel op. Bij een voorverwarmde oven is de baktijd veel beter te voorspellen. De fabrikant zet deze baktijd meestal op de verpakking van het produkt, of bij eigen baksel staat deze baktijd in het recept.
10 jaar geleden
Nee, want bij lage temperatuur schroeit het oppervlak niet meteen dicht, maar het droogt wel uit.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Klinkt wel logies wat je zegt. Maar als je rijst kookt doe je toch ook eerst het water koken en dan de rijst er in. Het is logischer om eerst de goed/gewenste temperatuur te krijgen en dan verder te gaan.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Veel hangt van het soort oven af.
Ik heb een oven die je een kwartier op voorhand moet opzetten om die op temperatuur te krijgen.
Mijn schoonmoeder heeft er eentje die je niet op mag zetten zonder er iets in te zetten of die begint te 'roken'. Proefondervindelijk geleerd,... Raar ding maar wel een hevig.

Ook weet ik dat sommige te bakken gerechten de warmte net nodig hebben om goed te kunnen stijgen. Als het te koud is, zakken ze in.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing