Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

voor harira te maken heb ik lamsschouder nodig, maar kan hier moeilijk aankomen. kun je hier ook ander vlees voor gebruiken?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Ik zou kippenbouten nemen
anneliez
10 jaar geleden
In veel recepten staat dat lamsvlees vervangen kan worden door varkensvlees of rundvlees. Bij rundvlees moet je rekening houden dat de kooktijd langer is.

Je zal er verbaasd over staan, maar je kan het hele jaar door lam kopen. Logisch natuurlijk, alleen in het vroege voorjaar is het een beetje gek want die piepkleine bolletjes wol, die moeten meestal wel wat groter worden. Lam heet een schaap tot het één jaar is. Heel lang gerekt zijn er zelfs lammeren die al lammeren hebben. Maak niet uit. De Turks/Marokkaanse slager heeft altijd lamsschouder, als je eigen slager het toevallig niet heeft.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Kun je wel aan een Lamsbout komen?

Indien zo, dan gaat het hiermee ook prima.

Sommige winkels hebben die zelfs in de diepvries, dus eerst 24 uur ontdooien en dan aan de Harira beginnen!

Success in ieder geval.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing