Van welke peulvruchten kun je meel maken? Voor brood of pannenkoeken.
Bij het bakken van brood en pannenkoeken probeer ik een variatie aan meel te eten, niet alleen tarwe.
Nu bedacht ik dat peulvruchten erg gezond zijn en vroeg me af of ik daar meel van kan malen en gebruiken in pannenkoeken en / of brood. Eventueel gemengd met ander meel.
Ik maak al zelf sojameel en kokosmeel en dat bevalt me goed. Ik las ergens over kikkererwtenmeel, maar weet niet hoe je dat maakt en waar je het in kan gebruiken.
En zou je in principe ook gedroogde bruine of witte bonen kunnen malen tot meel en dan in je brood doen?
Dank je wel.
Ik koop het zelf online (500gr / 7,25) daar is het goedkoper dan in de winkel. Het is namelijk best prijzig. Je kan het ook zelf maken. Bereiding Je kunt maken van bijvoorbeeld ongepelde amandelen (goedkoper dan gepelde).
Weeg de hoeveelheid amandelen af die je nodig hebt voor je recept, of meer om een voorraad aan te leggen.
Kook ze 3 minuten in een pan of in een glas in de magnetron, de amandelen moeten helemaal onder water staan.
Koel ze in een zeef met koud water af, of giet ze af en laat ze gewoon afkoelen.
De amandelen kan je nu gemakkelijk uit hun velletjes knijpen (ze vliegen alle kanten op).
Als ze helemaal droog zijn, rooster je ze in een droge pan (met antiaanbaklaag), dit verhoogt de smaak van de amandelen.
Maal ze nu in een foodprocessor of iets dergelijks goed fijn.
Je hebt dan je eigengemaakte amandelmeel, met nog wat grotere korreltjes.
Dat is alleen maar lekker in je taart of cake.
Je kunt de grotere korreltjes er ook vanaf scheppen en over ijs strooien, of opnieuw fijn malen. Bronnen:
- http://www.lekkeretenmaken.nl/noten/188-recepten-met-amandelen/4580-amandelmeel-amandelpoeder-zelf-maken--v15-4580.html
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.