Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke aardappelsoort gebruiken de restaurants als pof-aardappel?

Ik ben gek op gepofte aardappels! Ik maak ze zelf ook vaak, maar het valt me op dat de aardappels die de meeste restaurants gebruiken erg smaakvol en een 'dikke' structuur hebben. Wat voor soort aardappel gebruiken ze? Ik ben er na veel proeven en proberen nog niet achter gekomen. En wie heeft er eventueel nog een leuk recept?
Pief-paf-POF! ;-)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

De beste aardappels om te poffen zijn de;
Santé,
Bintje,
Maritiema.

Zijn vastkokend maar na het poffen toch kruimig van binnen.

Toegevoegd na 18 minuten:
Je kunt ook de Bildstar, Redstar, Berber, Malta, Rode pipo, Platina, Turbo en Frieslander gebruiken.

Lekker recept;
Was ze, schil ze niet en snijd ze in 2 helften. Kwast de snijkanten in met een goede extra vierge olijfolie en bestrooi met versgemalen zeezout, 4 seizoenen- of zwarte peper,en wat verse rozemarijnnaaldjes of kümmel(komijn). Half uurtje in een voorverw. oven van 200 graden en smullen! Wel naast elkaar op een bakblik met de snijkanten naar boven bakken hè? Is toch weer eens wat anders dan de geijkte zure room/bieslook vulling erop na het poffen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bedankt voor het recept! Dat is eens een keer wat anders, en een stuk gezonder dan met zure room. Vd week ga ik het proberen!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ben benieuwd hoe je het vindt. Ik heb het gisteren nog gegeten met een Griekse salade en schaschlick.
Je bracht me p een idee want ik wist niet wat ik moest koken en dit had ik al lang niet meer gegeten. het was weer heerlijk!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het smaakte heerlijk!
Dank :-)

Andere antwoorden (5)

De IDAHO is hier heel goed geschikt voor. Gewoon in aluminiumfolie verpakken en op de BBQ-kooltjes leggen. Ongeveer een half uur laten liggen. Als hij gaar is insnijden en er dan een klodder crème fraiche of kruidenboter op laten smelten. Het water loopt me nu al in de mond.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Wat ze in een restaurant gebruiken weet ik niet, maar de volgende soorten zijn geschikt: eigenheimer, dore, alpha, malta en irene. Probeer ook eens een "twice baked potato", een recept vind je hier: www.volkskrant.nl/volkskeuken/dubbel...

Toegevoegd na 3 minuten:
Link werkt weer s niet zie ik.. maar als je "dubbel gepofte aardappel" googled vind je het recept.. (ik antwoord met mobiel anders had ik het recept even gekopieerd)

Toegevoegd na 1 dag:
deze link werkt wel : http://extra.volkskrant.nl/volkskeuken/recept/dubbel_gepofte_aardappels.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bedoel je misschien deze: http://bbq-recepten.nl/vegetarische-recepten/een-vegetarisch-bbq-recept-gepofte-aardappel
Lijkt me erg lekker, bedankt!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
klinkt ook lekker... maar die bedoel ik niet.. bij de dubbel gepofte aardappel pof je m eerst in de oven, dan snij je ze doormidden en schept de aardappel eruit, dat meng je dan met room en kruiden, dat schep je terug in de uitgeholde aardappelhelften, en dat bak je dan weer in de oven...
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
http://extra.volkskrant.nl/volkskeuken/recept/dubbel_gepofte_aardappels.html (als de link nu nog steeds niet werkt, zal ik moeten toegeven dat ik een nog grotere digibeet ben dan ik al dacht)
kijk eens op de site van celavita, die hebben een lekker pof aardappel die je zo uit de magnetron kan eten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Er zijn rassen die uitermate geschikt zijn om te poffen, de Malta is daar 1 van. Hieronder alvast het recept. Eet smakelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Volgens mij maakt het merk niet zoveel uit als het maar vastkokers zijn. Kruimkokers vervallen tot een soort puree. Dus het ligt er maar aan welke aardappel je lekker van smaak vindt en als die ook nog eens een vastkoker is.... POF.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image