Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik de bouillon van de karbonades gebruiken voor een vermicelli soep?

Vandaag schouderkarbonades gemaakt in de snelkookpan. Daar moest 400 ml water en 2 bouillonblokjes bij. Nadat het vlees klaar was bleef er bouillon over. Kan ik daar vermicelli aan toevoegen om zo een soep te maken?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Jazeker, zo lang er geen vegetariers mee-eten. Maar om de soep wat meer pep te geven zou ik wel een bouillonblokje met kruiden eraan toevoegen. Echte vleesbouillon is geweldig en je proeft echt altijd of je die zelf hebt getrokken. Tip: snij de ribben van de karbonades af en laat ze in de bouillon meetrekken. Dat trekken van de bouillon mg best een a anderhalf uur duren (langer mag ook). Goed idee: Kook de vermicelli gaar in water en doe die pas daarna bij de bouillon.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
@WillemNeoChor - waarom die vermicelli apart koken?
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dan kun je goed beoordelen hoe gaar die wordt. Als je hem anderhalf uur laat koken wordt hij wel heel erg zacht.
Je kunt elk vleessoorten gebruiken voor bouillon. Varkensvlees is vaak wat slapper van smaak dan rundvlees.
Maar je kunt proeven of je er nog een extra bouillonblokje aan wilt toevoegen.
(Lees meer...)
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image