Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe bewaar je kokosolie?

Op de pot staat koel en donker. Ik doe het in de koelkast keihard en niet los te krijgen bijna, graag advies!

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Ritsuka
10 jaar geleden
koelkast is te koud. Ik bewaarde het gewoon in het keukenkastje, werkt prima

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

In de koelkast is het niet koel, maar koud. Maar waarschijnlijk wordt hij wel weer vloeibaar als hij op kamertemperatuur komt (misschien wordt hij dan troebel, maar dat is niet erg).
Koel betekent onder kamertemperatuur, vroeger was de keuken koel genoeg omdat daar meestal niet gestookt werd, buiten het fornuis en hij afgesloten was van de rest van het woonhuis. Je zou hem eventueel in de bijkeuken kunnen zetten als je die hebt. Maar ook gewoon in een keukenkastje, als dat niet boven of onder het fornuis staat kan prima. ook dan kan hij dus troebel worden, vandaar het advies van koel bewaren, maar dat is verder niet schadelijk
(Lees meer...)
anneliez
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Oei nu leer ik/wij iets. Als er koel staat is het dan niet in de koelkast maar in een keukenkastje? Als dat zo is dan hebben wij behoorlijk wat uit de koelkast op te ruimen. Ik lees het graag van je, dank zover.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Duidelijk en hulpvaardig, top

Andere antwoorden (1)

Gewoon buiten de koelkast. Tenzij het heel warm is en dan een olie wordt, die lastiger te verwerken is. Het is zeer lang ongekoeld houdbaar, want het is alleen maar vet en reageert nauwelijks met de lucht. Gewoon goed deksel er op doen, dan is er niks aan de hand. Net zoals je je potten vaseline of je olijfolie niet in e koelkast hoeft te zetten.

Toegevoegd na 1 minuut:
"koel" betekent voor kokosolie/kokostvet feitelijk : onder de 24 graden. Want bij die temperatuur begint het te smelten (olie te worden). Normale kamertemperatuur of liefst nog iets koeler (in een onverwarmde ruimte binnenshuis bijvoorbeeld) is prima.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image