Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als ik een spiegelei bak, gaat meestal de dooier kapot als ik het ei uit de pan haal. Iemand tips??

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Rieneke1
10 jaar geleden
Gebruik je wel genoeg boter?
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ja, daaraan kan het volgens mij niet liggen!
Rieneke1
10 jaar geleden
Ok. Ik gebruik een keramisch koekepannetje met flink boter.
Zodra het ei een beetje gestold is, schud ik af en toe aan de pan, zodat het ei niet aankoekt.
Vervolgens kan ik het zo de pan uit laten glijden.
Hoe verser de eitjes hoe beter natuurlijk.
Heerlijk die dooiers! :)
Z512099
10 jaar geleden
Met een Tefal-pan schiet je spiegelei er zo uit.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Eieren zijn pas na 10 dagen op z'n lekkerst, na het leggen ontstaat er nog een heel proces is zo'n ei. Dus hoe verser hoe lekkerder gaat niet helemaal op.
Z512099
10 jaar geleden
Je moet dus wel je spiegelei tegenhouden.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Er zijn een aantal tips, zie ook de instructie link. De belangrijkste is: deksel op de pan! Met een deksel wordt het ei sneller ook aan de bovenkant bij de dooier gaar. Deze wordt mooi stevig maar nog zacht van binnen (als je dat wilt). Vuur max halfhoog bij deze techniek.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Rustig alleen de schaal breken en het ei net boven de pan breken en langzaam in de pan laten lopen.
(Lees meer...)
paulus811
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Het gaat over het UIT de pan halen niet over IN de pan doen.
paulus811
10 jaar geleden
Je hebt helemaal gelijk, slecht gelezen.
Het ei heel voorzichtig uit de pan laten glijden op bijv. je boterham
Of
Heel voorzichtig met een brede spatel onder het ei gaan en het voorzichtig uit de pan tillen en dan weer rustig van de spatel aflaten glijden richting plaats van bestemming.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Wanneer je het ei niet te kort bakt, is de dooier aan de buitenkant net wat steviger en blijft ze aan de binnenkant toch zacht, circa 3 minuten op middelhoog vuur, ervan uitgaande dat de pan als je het ei er in begint te bakken al warm is.

Door het eitje net iets langer te laten bakken zal het spiegelei dat je maakt bij het eruit halen minder snel breken. Zelf gebruik ik altijd een anti-aanbakpan (tefal ofzo) en ik laat jet eitje uit de pan op mijn bord glijden, helemaal zonder spatel. Wanneer de randen van mijn ei bruin beginnen te worden weet ik dat het voldoende gebakken is.

wat ook helpt: nadat je jouw ei gebakken hebt, het gas uitdraaien en het eitje nog 1/2 minuut in de pan laten voordat je het eruit haalt; dan wordt het ook net ietsje steviger.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image