Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je snert maken van rode spliterwten?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
1.9K
Amadea
10 jaar geleden
Voor zover ik weet bestaan groene en gele spliterwten. Maar rode? Bedoel je misschien linzen?
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Idd , ik zat ook aan linzen te denken,
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Nee het zijn geen linzen, maar rode spliterwten
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik denk ook dat je rode linzen bedoelt: http://www.biovoordeel.nl/Image/0000928/rode%20linzen_25%20kg.jpg Maar daar kan je ook hele lekkere linzensoep van maken!
Amadea
10 jaar geleden
Waar kan je dan rode spliterwten kopen, en zijn die ook van een bepaald merk (staat er iets op de doos of zak)?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Recept voor ca 4-5 personen

ingrediënten:

500gram gedroogde roden erwten( heel als je ze kunt krijgen , maar spliterwten werken net zo goed )
8 kopjes water
2 fijngesneden uien
1 gepelde hele ui met twee hele kruidnagelen erin gestoken
1 grote fijngesneden wortel
1 vlezig beenham met bot - of - 2-3 hamschijven
1 tl . gedroogde tijm
1 tl . gemalen gember
1 tl . zout
1/8 theelepel. Peper
1 tl . grove bruine mosterd
Bereiding: Spoel de erwten in een vergiet onder stromend koud water schoon. Bij gebruik van hele erwten moeten ze een nachtje weken ( dit is niet nodig bij gebruik van spliterwten zo lang als je kunt de soep zachtjes laten koken gedurende 2 tot 3 uur ) .

Vul een grote pan met 8 kopjes water ( of 6 als je een dikkere soep wilt. Je kunt altijd verdunnen met water als het te dik wordt ) . Voeg de erwten , 2 fijngesneden uien, 1 gepelde hele ui met de twee hele kruidnagels , 1 grote fijngesneden wortel , en de beenham ( - of - 2-3 hamschijven ) .

Breng aan de kook, dek de pan af en laat het zachtjes koken op laag vuur gedurende 90 minuten.

Bij gebruik van hele erwten , af en toe met een schuimspaan de velletjes van de erwten afhalen (deze komen boven drijven tijdens het koken) . Neem 2-3 kopjes van de soep , pureer in een blender of keukenmachine en doe dit terug in de pan (dit helpt om de soep te binden) . Laat de soep sudderen gedurende tenminste 30 minuten , een uur of meer kan ook geen kwaad.

30 minuten voor het serveren : verwijder de hele ui en het vlees . Maak het vlees klein en doe het terug in de pan. Kruid de soep met 1 theelepel gedroogde tijm , 1 theelepel gemalen gember , 1 theel epel zout , en 1/ 8 theelepel peper. Laat de smaken even intrekken door het nog 15 minuten te laten sudderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding