Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Ja. Ik maak deze saus al jaren met olie i.p.v. boter. Flinke scheut olie in de pan (niet te heet laten worden!); bloem door de olie roeren en al roerend het vocht toevoegen tot de juiste dikte bereikt is. Het recept is verder precies hetzelfde als met boter.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Gisteren nog wel.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ja hoor. Je neemt bv. een halve liter melk en brengt deze aan de kook, zout en muskaatnoot toevoegen
als de melk kookt voeg je de aangegeven hoeveelheid maïzena toe, natuurlijk losgeklopt in koude melk.
nog even laten doorkoken en niemand die proeft dat deze saus zonder boter is gemaakt.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
dr gaat niks boven het maken van witte saus
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing