Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Ja. Ik maak deze saus al jaren met olie i.p.v. boter. Flinke scheut olie in de pan (niet te heet laten worden!); bloem door de olie roeren en al roerend het vocht toevoegen tot de juiste dikte bereikt is. Het recept is verder precies hetzelfde als met boter.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Gisteren nog wel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ja hoor. Je neemt bv. een halve liter melk en brengt deze aan de kook, zout en muskaatnoot toevoegen
als de melk kookt voeg je de aangegeven hoeveelheid maïzena toe, natuurlijk losgeklopt in koude melk.
nog even laten doorkoken en niemand die proeft dat deze saus zonder boter is gemaakt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
dr gaat niks boven het maken van witte saus
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
+1 :D

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding