Mag cola light gebruikt worden om te koken in bepaalde recepten zoals stoofvleessaus bvb?
4K
4K keer bekeken
Amadea
10 jaar geleden
Waarom zou het niet mogen? Het lijkt mij absoluut niet te pruimen. Een ander moet je het maar niet voorzetten. Wat je voor jezelf maakt mag jij zelf bepalen.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Gatver...
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Wel eens geprobeerd, Amadea ? |Blijkbaar niet. Het smaakt namelijk prima, zoals suiker - want dat is 90 % van de smaak - in veel gerechten prima smaakt. Stoofvlees nooit geprobeerd, maar de kip-cola gaat er hier in als zoete koek hoor, zelfs bij de niet-cola-drinkers. Prima te keilen. Durf ik ook met een gerust hart anderen voor te schotelen. Het is feitelijk een milde, iets zoetere en minder overheersende variant op ketjap manis. en dat keil ik ook overal door).
Amadea
10 jaar geleden
De reactie slaat dus op jezelf. Jij hebt nooit stoofvlees geprobeerd. Alles waar zoetstof in zit vind ik een niet-lekkere overheersende bijsmaak hebben.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
@Amadera ; ja., over de smaak van zoetstof zijn we het eens ;-)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Cola word vaak gebruikt bij het marineren van spare ribs omdat bij het garen de suikers gaan karameliseren. zou wel gewone cola gebruiken en geen light..
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
De temperatuur moet ik je schuldig blijven, maar laten we het houden op ' verhitting" . En dan krijg je voornamelijk formaldehyde - wat overigens alomtegenwoordig is, niet te vermijden is, en eigenlijk alleen vervelend als je er allergisch voor bent (en dan heb je ook ECHT een probleem).
Dat het niet lekker is, is een groter bezwaar, eigenlijk.
De toxiciteit zit, zoals met alles, in de dosis.
Dat het niet lekker is, is een groter bezwaar, eigenlijk.
De toxiciteit zit, zoals met alles, in de dosis.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.