Waarom rijzen mijn broodjes/brood niet?
Ik heb al heel vaak broodjes en brood gebakken. Maar mijn brood en broodjes zijn nooit zo mooi luchtig als in al de filmpjes die ik op internet zie.
mijn brood en broodjes rijzen niet of te weinig. Iemand enig idee wat ik hieraan zou kunnen doen of wat het probleem zou kunnen zijn? Kan ik bv Baking soda gebruiken i.p.v. gist en hoe zijn de verhoudingen dan? Ik heb ook recepten gebruikt voor no kneed bread dan rijst het deeg de eerste keer wel goed maar bij de 2de rijs niet meer.
ik heb ook een tijd een broodbak machine gehad maar ik kreeg het ook niet goed.
Het brood is best lekker maar je moet het wel heel snel opeten liefst als het nog warm is want binnen de korstste keren is het oud
je moet behoorlijk veel experimenteren wil je het goed krijgen.
ik heb het uitendelijk opgegeven omdat ik geen oven meer had
(ik maakte altijd pizzadeeg ermee en dat was altijd erg gemakkelijk
en lekker
maar ik heb het uiteindelijk op gegeven omdat dat het enige is wat ik er mee maakte
het is echt niet goedkoper dan brood uit de winkel
en je kan door de vorm er echt niet zoveel mee veel te dikke plakken enzo
het is meer een gimmick en nogal luidruchtig als je het op timer hebt staan.
het is echt een hobby en kost dus nogal wat wil je uiteindelijk goed worden
maar daarvoor zul je dus heel wat misbaksel moeten doorstaan
Er staan ook filmjes op van amateur bakkers die hele mooie en lekker uitziende broodjes maken. Denk dat je dit niet kunt vergelijken met filmpjes van de McDonalds
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.