Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe hou je gesmolten chocolade vloeibaar?

Vloeibare chocolade in flacons is wel lekker, maar zelf gesmolten is lekkerder. Alleen, als je het af laat koelen, dan wordt het weer hard. Is dat te voorkomen met toevoeging van iets?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Of aux bain marie op 42 graden , of een ganache maken.
Bij een verhouding van 2 delen chocolade en 1 deel room blijft de ganache smeuïg en crèmig waardoor deze uitgesmeerd of met een spuitzak in vormen gespoten kan worden. Wanneer de verhouding 1 op 1 is, blijft de ganache vloeibaar.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Ja, je moet iets tievoegen om het te verdunnen/op te lossen.
Bijvoorbeeld water.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Je moet het in de ijskast bewaren goed koud
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Voor mijn chocoladefontein gebruik ik pure chocolade met een flinke scheut olijfolie erin om deze vloeibaar te houden. Van de olijfolie proef je vrijwel niets, en ook na afkoelen blijft je chocolade vloeibaar, afhankelijk van de hoeveelheid olie die je erin gebruikt. Je verwarmt de chocolade au bain marie en roert er vervolgens de olie doorheen.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing