Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet ontdooide zalm gewassen worden?

Op de Haagse markt heb ik een kilo zalm gekocht en heb het in porties in de diepvries bewaard. Vanochtend heb ik een portie in de koelkast gelegd. Tijdens het ontdooiingsproces komt er zalm-vocht vrij. Ik heb begrepen dat dit vocht schadelijk is vanwege bacteriën. Wat is raadzamer, het vocht wassen , of het stukje zalm gewoon direct bakken? Door het wassen komen er weer spetters op de aanrecht wat weer leidt tot meer bacterieverspreiding...

Alvast bedankt!

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
aanrecht maak je toch ook schoon
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Droogdeppen want anders wil het 'Maillard' bruiningsproces, wat die speciale smaak geeft niet lukken. Het is niet zo dat het vocht wat er nu onder op het bordje (of zakje) is meer ziekmakende micro organismes bezit dan je stuk vis. Het koken (bakken) van je stukje zalm zorgt ervoor dat het voor ons niet meer gevaarlijk is. Aanrecht schoonhouden is natuurlijk altijd goed, maar maak je niet teveel zorgen (indien je niet zwanger bent, want dan raad ik je aan om de vis echt gaar te bakken). Enjoy!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

als er schadelijke bacterien op zitten die zijn dood gevroren en als je hem wast met een beetje azijn en goed droog deppen met keuken rol voor spetters van vacht
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Afspoelen met koud water is volgens onze visboer genoeg en dan droog deppen met bijvoorbeeld keukenpapier. Hoezo azijn?.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Azijn word ook gebruikt om rauwe kip of niet bevroren vlees te gebruiken het dood grotendeels de bacterien
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Maar dan spreek je jezelf tegen, eerst zeg je dat de schadelijke bacteriën dood zijn door het vriezen. Niet nodig dus azijn.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Als u goed leest zeg ik rauwe kip en niet bevroren vlees :)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
BS, de meeste bacterien 'slapen' op min 20.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Het is een cultureel iets, dat gekocht vlees en vis voor de bereiding altijd eerst gewassen *moet* worden. Ik heb het eens gevraagd en kreeg als antwoord : "van mijn moeder geleerd." Maar verklaard werd het niet. Als je nadenkt is het niet onlogisch, waar wij met vakantie gaan 'in de rimboe' maar ook dichterbij, zien we schalen met vlees en vis op de grond staan, al dan niet met zwermen vliegen/insecten erop/omheen.
Als je dat ziet, waar dan ook, wil je het wel wassen [met of zonder azijn], voordat je het bereidt alvorens het te eten.
Als je het dezelfde dag verwerkt, is wassen niet nodig. Droog de vis wel goed af.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image