Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb ooit gehoord dat er in het aardappelkookvocht gifstof zit, klopt dit?

Dit zou het met weinig water opzetten tegenspreken....

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Die stof noemt solamine,maar komt alleen voor bij sommige zeer jonge aardappelen of bij aardappelen die te lang in het licht bewaard werden.Dus als u daar op let is er verder geen gevaar.
Solanine is een natuurlijke gifstof die voorkomt in aardappelen. Tomatine komt voor in onrijpe tomaten.

Het is schadelijk om te veel solanine of tomatine binnen te krijgen. Het kan bijvoorbeeld koorts, braken, diarree, lusteloosheid en hoofdpijn veroorzaken.

Solanine ontstaat onder invloed van licht in de schil en uitlopers van aardappelen.
fremar
10 jaar geleden
De vraag is dus.of er in het kookvocht van aardappelen gifstof zit.
Als je gewone normale aardappelen gebruikt hebt,is dat niet het geval en kun je het kookvocht zelfs nog goed gebruiken om saus te maken of iets anders.Bedenk,in veel soepen worden aardappels mee gekookt,er is zelfs aardappelsoep.In alle gevallen wordt dan het kookvocht in zijn geheel genuttigd.smakelijk eten.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing