Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Het uitrollen van korstdeeg kan het beste plaatsvinden bij een omgevingstemperatuur van 15 tot 18ºC. Het rollen moet in etappes gebeuren, anders zal de deegstructuur beschadigen.
Om het plakken te voorkomen gebruik je "stuifbloem", dit is gewone bloem, maar je stuift het over het deeg en de werkplek.
Bij het gebruik van stuifbloem dient te worden opgelet. Gebruikt je te weinig, dan zal de bovenste korstlaag ergens aan vastplakken en kapot gaan, bij overdaad zal de receptuur worden verstoord, met als gevolg een stijver deeg dat minder goed bakt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

bloem gebruiken met bloem erop plakt het niet
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Wanneer je iets met bladerdeeg wilt maken, dan moet je er voor zorgen dat je het zo snel mogelijk verwerkt. Te lang laten liggen zorgt er voor dat het ontdooit, waardoor het gaat plakken. Maak je er b.v. saucijzenbroodjes of appelflappen van, dan is het verstandig om wat bloem op het aanrecht te strooien.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding