Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar moet je op letten, als je een broodje gezond wil serveren aan iemand met coeliakie ?

Glutenvrij brood, uiteraard.
Maar zijn er nog valkuilen bij de andere ingrediënten?
(boter, kaas, ham, gekookt ei, tomaat, komkommer, mayonaise)

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
1.3K
tinus1969
10 jaar geleden
Resten brood in de boter. bv. gebruik dus bij het smeren van dat broodje gezond een nieuw pakje boter en een schoon mes. Maar vraag dit vooral ook aan de betrokkene -sommige mensen met coleiakie nemen alles zelf mee, omdat ze zo geveolig zijn dat ze niets van anderen aannemen (hoe goed bedoeld ook) omdat dat te veel risico geeft.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
En maak dat broodje ook echt apart klaar, met een totaal schone werkbank, bij sommigen is werkelijk het minste spoortje vervelend.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Tarwe wordt soms gebruikt als verdikkingsmiddel. Bij de goedkopere ham-soorten zou het toegevoegd kunnen zijn. Soms wordt het ook als anti-klontermiddel bij geraspte kaas gebruikt. Het kan dus sowieso geen kwaad om even naar de ingrediëntenlijst te kijken.

Toegevoegd na 3 minuten:
En ook mayonaise bevat soms tarwe.
(Lees meer...)
bamibal
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
correct, was ook mijn idee, de ham en de mayonaise. Verder ook wat Tinus aangeeft!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding