Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er een manier om soep te maken uit puur groente?

Ik zat te denken aan het zelf schoonmaken van groente en dat verhakselen tot soep. Hoe kan je zoiets doen?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Zo maakte ik een keer een soep van bietjes, koolrabi en worteltjes. Deze combinatie was heerlijk. Je kookt alle groenten (eventueel bak je eerst een uitje en wat knoflook en gooit daar de groenten bij) tot ze zacht genoeg zijn om te pureren. Dan heb je al een heerlijke soep. Omdat ik eens iets anders wilde proberen heb ik er dit keer ook mascarpone en slagroom bij gedaan. Dit geeft een wat romigere smaak. Ik gebruikte 1 deel koolrabi, 2 delen wortel en drie delen bietjes (maar variaties zijn natuurlijk altijd mogelijk).

Zelf ben ik absoluut voor alleen maar pure groenten, dus voor mezelf maak ik het liever zonder room. Maar beide combinaties smaken heerlijk!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (9)

misschien uit sap van groenten?
en groenten zelf?
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Beetje water opzetten (niet te veel) alle groente erbij en wat ui en knoflook voor de smaak. Laten koken en pureren. Daarna kun je het afmaken met eventueel zout, peper, beetje room of zachte kaas.

Toegevoegd na 48 seconden:
Zo maak ik altijd broccoli/bloemkoolsoep met boursin.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Als je het puur met groente doet word het erg flauw.
Zelfde als je groente kookt daar doe je ook zout of andere kruiden door.
Wel zou hij een beetje op smaak komen als je er verse pepers en paprika door gooit.
anders wordt het een flauwe bende!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Een of meer bouillonblokjes zouden wel wonderen doen, want zoutloze soep lijkt me niet lekker.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Tomaten even koken, en dan de schil eraf helen, pureren, dan heb je tomaten vocht, en dan kun je daar verder allerlij groente bij doen die je lekker vind.
Maar zonder zout en kruiden, lijkt het mij een flauwe hap.
Maar wat je ook beslist, smakelijk.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Je krijgt al meer smaak aan groenten door ze even aan te fruiten. Bijv: Fruit een ui, bak stukjes prei, paprika en winterwortel mee. Voeg een blik tomatenblokjes toe of snij tomaten in blokjes en doe er gekruide tomatensap bij.
Je kunt er naar smaak kruiden die je lekker vindt aan toevoegen en je kunt er evtl. nog een blik kikkererwten bijdoen. Ook lekker is het om er stukjes zwarte olijf bij te doen, als je ervan houdt.

Het is ook lekker om een wortelkoriander soep te maken. Koriander is ook lekker pittig.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Alleen maar groenten is misschien soms wat te dik en te lafjes, maar voor het overgrote deel groenten kan best.

Wat ik doe met één of twee uien, eventueel een teentje knoflook en een kilootje tomaten:

Ui en knoflook langzaam fruiten in wat (olijf)olie. Tomaten halveren. Niet moeilijk doen met ontvellen of iets dergelijks. Dan het vuur hoog zetten en de tomaten meebakken tot ze zacht zijn.

En dan de staafmixer in de pan en de hele boel pureren.

Bouillonblokje erbij en een heel klein beetje water (veel minder dan je nodig denkt te hebben!) om de gewenste dikte te krijgen.

Op smaak brengen met wat versgemalen zwarte peper, een scheutje extra vierge olijfolie, en een scheutje (wijn)azijn.

En presto: een tomatensoep met meer tomaten dan je ooit dacht kwijt te kunnen in één pan soep.

Hetzelfde idee werkt prima voor vele soepen: groenten fruiten/bakken/koken, staafmixer erin, bouillonblokje erbij en aanlengen tot de gewenste dikte. En dan eventueel wat extra smaak toevoegen met wat kruiden of specerijen.

Extra tip: als je een wat meer gebonden/romige soep wilt, hoef je geen room toe te voegen. Kook een aardappel mee in het mengsel en pureer die mee met de staafmixer, en het zetmeel zal je soep binden.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Yes, Kies de groenten naar keuze, Kruiden zijn ook meestal groen als je verse kruiden neemt. Salie en Selderij zijn goede vervangers van zout. Bonen maken de soep dik. Als je het iets simpeler wil. Er bestaan ook bouillonblokjes van pure groenten. Verder heb ik een link toegevoegd met recept.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
jawel. klein snijden met een mes
water erbij, halve liter
doe er een bouillonblokje bij
proef!
mogelijk nog wat peper/zout/ui/knoflook?
proef!
en kijk wat deze groente je oplevert
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing