Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Aangebrand eten en vlees zou kankerverwekkend zijn! Hoe zit dat bij black roostert koffiebonen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Patat, chips, gefrituurde aardappelen, brood, ontbijtgranen, ontbijtkoek, crackers en koffie worden allemaal bewerkt bij hoge temperaturen. Er zit daaarom acrylamide in deze stoffen. In het geval van koffie komt acrylamide hierin terecht tijdens het roosteren van de koffiebonen. Bij gewoon koken of stomen wordt geen acrylamide geproduceerd.

Acrylamide en kanker
Wanneer je grote hoeveelheden acrylamide binnen krijgt, dus bijvoorbeeld als je én rookt, én van chips en patat houdt én regelmatig koffie, brood of crackers eet, dan is er een verhoogde kans op nierkanker, zo blijkt uit Nederlands onderzoek in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
(Lees meer...)
fremar
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image