Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Bij kip past een jonge witte wijn of een geurige Beaujolais..
Jammie!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Volgens de klassieke boeken over menuleer hoort bij wit vlees, dus ook kip, witte wijn. En inderdaad, witte wijn en kip gaan uitstekend samen. Bepaalde streekgerechten, en niet alleen uit Frankrijk, bewijzen dit overduidelijk. De fijnste combinatie is wellicht die van de Elzasser Coq au Riesling, oorspronkelijk een jonge haan, nu meestal kip, in boter gebraden met wat sjalotjes en champignons, even nagestoofd in Elzasser wijn (Riesling!), waarna de saus gebonden wordt met crème fraîche. Heel puur, heel fijn. En men drinkt daarbij uiteraard een Elzasser Riesling.
Ook in de Provence weet men wat kip en witte wijn voor elkaar kunnen betekenen. Een in vieren gesneden kip wordt aangebraden in olijfolie en gaar gestoofd met wat ui en knoflook, tijm en majoraan, een flink glas witte Côtes de Provence of Côtes du Roussillon, met nog een handjevol zwarte olijven en een stuk citroenschil. Daarbij glanst in de glazen ook een iets gekoelde, kruidige witte wijn uit Frankrijk's warme zuiden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image