menu koken (wat/hoe te maken)
Hey allemaal!
Ik zou graag een menu klaarmaken maar heb wat advies nodig.
Aangezien ik niet echt iemand ben die dagelijks in de keuken staat wil ik iets maken dat relatief eenvoudig is en waarvoor er geen 20 ingredienten nodig zijn ;)
Ik dacht aan het volgende:
- Soepje
- Voorgerecht: pate (of pastei, ik weet niet wat jullie er tegen zeggen) met uiengelei (rode en witte) met wat sla en toast.
Wat denken jullie hier van? Welke pate zou ik best gebruiken (wildpate?)? Welke sla neem ik best? Doe ik een vinaigrette bij de sla? Laat ik beter de toast een beetje bruin worden of zodra die krokant is genoeg? Of wacht ik misschien beter niet tot hij echt krokant is?
Ik heb het al eens gemaakt maar was niet overtuigd.
- Hoofdgerecht: chateaubriand met een champignonsaus/pepersaus/... met pomme du chesse en sperziebonen in spek gerold.
Welke saus lijkt jullie het beste? Ik heb dit al eens geprobeerd met een soort champignonsaus maar die deed me denken aan saus bij vol-au-vent.
Of is het beter een sausje te maken van de jus van het vlees, en hoe doe ik dat dan(misschien heeft iemand een goeie link)?
- Dessert: gebak (dat zou ik waarschijnlijk gewoon kopen bij de patiserie)
- Koffie
Alle hulp is ten zeerste welkom!
Groeten
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.