Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom kun je voorverpakte aardappelschijfjes niet koken?

Als je in de supermarkt voorverpakte aardappelschijfjes koopt staat er op de verpakking dat je ze kunt bakken in een koekenpan of frituren. Koken (in water) staat niet als optie aangegeven. Ik heb het lang geleden ook weleens geprobeerd en het werkte ook niet (ze werden niet zacht, zoals bij gekookte aardappelen). Waarom is dit? Is er een laagje om de schijfjes heen gedaan? En waarvan is dit laagje dan gemaakt?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik kook wel eens voorgekookte krieltjes voor mijn aardappelsalade en dat gaat prima. Bij aardappelschijfjes is alleen de vorm anders, dus ik zou niet weten waarom dat niet kan.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Misschien twee opties mogelijk:
Als aardappelen te lang onder vochtige omstandigheden gekoeld bewaard worden zijn ze "waterhard" geworden. Dit is een proces waardoor deze niet meer goed garen. (Of bij voorgegaarde aardappelen niet goed verder garen)
Optie 2: het ras van de aardappelen maakt ook een groot verschil. Je heb hardkokende aardappels voor frieten en bakken, en zachtkokend aardappels voor bijvoorbeeld puree....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De aardappels zijn vaak al voorgegaard (voorgekookt dus), dit staat als het goed is ook op de verpakking vermeld. Daardoor zijn ze vlugger gaar in een koekenpan of frietpan, maar zijn ze niet meer geschikt om nog gekookt te worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Maar als ze al zijn voorgekookt, waarom zou je ze daarna dan niet meer kunnen koken? Als ik bijvoorbeeld een sperzieboon kort kook, afgiet en laat afkoelen, kan ik hem daarna toch gewoon weer koken om hem nog wat zachter te maken?
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image