Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom kun je voorverpakte aardappelschijfjes niet koken?

Als je in de supermarkt voorverpakte aardappelschijfjes koopt staat er op de verpakking dat je ze kunt bakken in een koekenpan of frituren. Koken (in water) staat niet als optie aangegeven. Ik heb het lang geleden ook weleens geprobeerd en het werkte ook niet (ze werden niet zacht, zoals bij gekookte aardappelen). Waarom is dit? Is er een laagje om de schijfjes heen gedaan? En waarvan is dit laagje dan gemaakt?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Misschien twee opties mogelijk:
Als aardappelen te lang onder vochtige omstandigheden gekoeld bewaard worden zijn ze "waterhard" geworden. Dit is een proces waardoor deze niet meer goed garen. (Of bij voorgegaarde aardappelen niet goed verder garen)
Optie 2: het ras van de aardappelen maakt ook een groot verschil. Je heb hardkokende aardappels voor frieten en bakken, en zachtkokend aardappels voor bijvoorbeeld puree....
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De aardappels zijn vaak al voorgegaard (voorgekookt dus), dit staat als het goed is ook op de verpakking vermeld. Daardoor zijn ze vlugger gaar in een koekenpan of frietpan, maar zijn ze niet meer geschikt om nog gekookt te worden.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing