Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoelang moet ik varkensvlees bakken dat op dezelfde plek heeft gelegen als rauwe kip?

Diezelfde plek = een glasplaat die ik gebruik als snijplank.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Even lang als je normaal zou doen. Het gaat vooral om de hitte, die belangrijk is om bacteriën te doden. Zorg er dus voor dat je voldoende heet bakt.
10 jaar geleden
Ja de hitte is belangrijk, maar vooral ook de duur van het bakken.

Belangrijk is dat je het d.o.o.r.-bakt, dus door en door gaar, niet roze van binnen. Als je twijfelt, pak dan een schoon mes en snijdt het op meerdere plekken [de dikste plekken] door en kijk voor de zekerheid of de kleur goed is.
[Zou het biefstuk zijn, zou je het niet rood of roze mogen bakken maar dóór dus. ]
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing