Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg ik 'smeuïge' muffins van amandelmeel?

Ze zijn altijd een beetje droog. Meer ei, of juist minder?
Ik gebruik 200gr. amandelmeel, 4 eieren, amandelessence, 100 gr. kokosolie plus iets extra's in de vorm van walnoten, stukjes chocola, rumrozijnen of gewone rozijnen, abrikozen, enz.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Eieren maken het droger. Ik vermoed gezien je ingrediëntenlijstje dat je een soort allergie hebt zoals gluten en/of lactose?
Beste resultaat voor smeuïg is toch wel roomboter toevoegen, alternatief is een beetje melk. Maar goed als er dus een lactose-intolerantie is dan kun je het proberen door water toe te voegen. Verder zou ik de eieren die je voegt gescheiden toevoegen. Eerst de eierdooiers en de eiwitten eerst stijfkloppen en dan er voorzichtig doorheen spatelen.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Ik maak ook vaak iets met amandelmeel en krijg het altijd smeuïg. Ik gebruik er altijd banaan bij. Een van mijn recepten is 150 gram amandelmeel, vier eieren, vier bananen en noten en gedroogde vruchten. 175 graden 45 minuten in de oven
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing