Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet men snijbonen eerst blancheren of mag men ze rauw invriezen ?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Een 3-tal minuten blancheren lijkt het best.
fremar
11 jaar geleden
Je kan snijbonen rauw invriezen maar dan loop je het risico dat ze helemaal verbrokkelen.
Best is om ze eerst even te blancheren in kokend gezouten water, afgieten en verfrissen met koud water in een doos of zak doen en invriezen. Dit heeft het bijkomend voordeel dat ze ook minder plaats innemen.
Nog een bijkomende tip: gooi in je water een flinke tak bonenkruid, maakt de boontjes een stuk lekkerder.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik snij ze en vries ze daarna in, dit doe ik al jaren en gaat heel goed. De smaak blijft erg lekker. Misschien komt dat doordat ik ze pluk en gelijk invries?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing