Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet men snijbonen eerst blancheren of mag men ze rauw invriezen ?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Een 3-tal minuten blancheren lijkt het best.
(Lees meer...)
fremar
10 jaar geleden
Je kan snijbonen rauw invriezen maar dan loop je het risico dat ze helemaal verbrokkelen.
Best is om ze eerst even te blancheren in kokend gezouten water, afgieten en verfrissen met koud water in een doos of zak doen en invriezen. Dit heeft het bijkomend voordeel dat ze ook minder plaats innemen.
Nog een bijkomende tip: gooi in je water een flinke tak bonenkruid, maakt de boontjes een stuk lekkerder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik snij ze en vries ze daarna in, dit doe ik al jaren en gaat heel goed. De smaak blijft erg lekker. Misschien komt dat doordat ik ze pluk en gelijk invries?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image