Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom zo weinig mogelijk water gebruiken om groenten te garen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
2.2K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Kost ook minder tijd en energie om het aan de kook te brengen.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
@panteao, je hebt er niets aan maar toch hier een dikke Plus. Waarom zo weinig mogelijk? Je kunt 6 ons groenten ook in drie liter water gaar krijgen, maar beter is de vraag: waarom zou je meer gebruiken als het met minder ook kan?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Omdat er anders teveel vitamines uit weggekookt worden.
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
En smaak.
Koken in een overmaat water kost veel energie. Op zich is het beter om de groente in een flinke pan kokend water te koken, omdat ze dan sneller op temperatuur is. Als het zaakje eenmaal goed kookt kun je een gedeelte van het water afgieten en op laag vuur verder laten stomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding