Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik vlaaivulling gebruiken ter vervanging van jam in een recept?

Ik ben voor een recept jam nodig, maar zie net dat mijn jam beschimmeld is. Nu heb ik nog wel een pot 'heidelbeeren' op siroop (uit Duitsland) staan waar ik al eerder met succes vlaaivulling van heb gemaakt. Het recept wat ik ermee wil maken staat hier: http://diethood.com/2014/01/22/strawberry-cream-cheese-pastries/

Zou ik die vlaaivulling kunnen gebruiken ter vervanging van jam?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Aangezien vlaaivulling vaak dunner is dan jam , moet je de vlaaivulling een beetje bijbinden, maar niet te sterk. Je kunt dit doen door de vlaaivulling te verwarmen, en afhankelijk van de hoeveelheid twee of meer geweekte gelatine blaadjes toe te voegen en dan weer af te laten koelen . Je krijgt dan een goed resultaat. Ook is het mogelijk om te binden met wat aardappelmeel , maar dan moet je de vlaaivulling echt doorkoken om de aardappelmeel gaar te krijgen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding