Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het nodig om (zelfgemaakte) patat voor te bakken/koken?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Als je hele krokante friet wilt hebben niet, maar normale patat wordt voorgebakken om vocht te ontrekken, er gebeurt nogal wat in de aardappel m.b.t. vocht als je dat in de ~185 graden olie gooit...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Voor het beste resultaat ga je inderdaad de patat voorbakken op +/_ 130 graden, om de patat gaar te krijgen. Later het afbakken op +/_ 180 graden is om het patatje krokant te maken.
(Lees meer...)
10 jaar geleden
je kunt het beste eerst 1 keer voorbakken en dan invriezen, volgende dag eruit halen, zijn ze heerlijk knapperig!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
zelfgebakken patat wel, patat uit de winkel niet
- eerst 8 min. op 130 graden in de friteuse
- uit laten lekken
- dan 4 á 5 min. op 180 graden in de friteuse
- weer uit laten lekken en bestrooien met zout, eet smakelijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding