Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er een enige echte bolognese saus?

Of is dit een tomaten saus met vlees, en doet iedereen er maar bij wat ze graag hebben, zoals, champions, erwtjes, selder, wortelen, spekjes, rode wijn enz...

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Op 17 oktober 1982 heeft de "Accademia Italiana della Cucina" de (volgens hun originele bolognesesaus) Ragu Bolognese laten deponeren bij het Palazzo della Mercanzia (de kamer van koophandel).

Dit kan je zien als een poging om het immateriële erfgoed te beschermen en als "de"
officiële originele bolognesesaus.

Zie de 1e link voor het recept.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Dit is een vraag die je jezelf bij ieder recept kunt stellen. Als je 10 kookboeken pakt waar deze saus in staat, je 10 afwijkende bereidingen zal tegenkomen. Iedereen past een dergelijke saus toch een beetje naar de eigen voorkeur aan. De cocktailwereld is de enige wereld waar je niet of nauwelijks afwijkingen tegenkomt in traditionele recepturen.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ja, in 1982 werd het authentieke recept door de Accademia Italiana della Cucina (de Italiaanse Culinaire Academie) bij de Bolognese Kamer van Koophandel gedeponeerd.

In deze oorspronkelijke saus behoren tot de vaste ingrediënten: rundvlees (gehakt), pancetta (gedroogd varkensbuikspek), ui, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, wijn en volle melk. De saus wordt klaargemaakt met boter of olijfolie.
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing