Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan je in een recept de pure chocolade vervangen door melkchocolade?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
5.4K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Nee. Je verliest de chocolAde smaak
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
volgens mij wel dan krijg je alleen een denk ik wat hardere chocolade smaak!! weet ik niet zeker!!!
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Je krijgt inderdaad minder cacao smaak en 't wordt véél zoeter.
Ik zou het niet doen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Ja dit kan, alleen of het dan nog lekker is is maar de vraag.
Melk chocolade is heel erg zoet. En pure chocolade geeft echt een cacao smaak in je recept. Het zal anders smaken dan dat je de reep nu zo opeet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ja het kan. Maar omdat melkchocola zoeter is dan puur kan je overwegen de rest van je recept iets aan te passen door bijvoorbeeld een schepje minder suiker te gebruiken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Uiteraard, maar lekker wordt het niet. Melkchocolade mist alles wat echte cacao wel heeft, namelijk SMAAK
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Het ligt er natuurlijk ook aan wat je maakt. Gaat het alleen om een laaghe chocola ergens omheen dan kan je elke chocolade nemen die je wilt.
Gaat het ergens doorheen. Dan zou je wellicht het recept kunnen aanpassen door minden suiker toe te voegen.
Dit is een kwestie van smaak of je recept dan nog lekker is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding