waarom blijft mijn cake plakken?
Ik heb al langere tijd een siliconen cake vorm. Deze heeft het altijd goed gedaan, je hoeft ze alleen de eerste keer in te vetten daarna nooit meer, en dat ging altijd gewoon goed.
Vorige keer dat ik een cake ging bakken was de vorm een beetje vies dus heb ik die met een stukje keukenrol schoongemaakt. Verder de vorm niet ingevet en gewoon de cake gebakken. Toen bleef de dus waar ik hem schoon geveegd had plakken.
Nu heb ik vandaag weer een cake gebakken, en dacht aan de vorige keer dus heb hem ingevet met boter. Net toen ik hem uit de vorm haalde zag ik toch dat ie aan 1 kant was blijven plakken.
Weet iemand hoe dit komt, of wat ik er aan kan doen.
Het komt niet omdat ik de cake er te snel heb uitgehaald, want die laat ik altijd eerst 30-45 minuten in de vorm afkoelen.
En... dit stond op de verpakking. Toen ik hem kocht.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.