Wanneer kun je een maaltijd gebaseerd op rijst "nasi" noemen?
Nasi is een erg bekend gerecht, de vraag is wat heeft de rijst in nasi nodig om zich `Nasi`te mogen noemen... zijn er net als bij rijsttafel ook bijgerechten? warme koude of wat? wat voor groenten gaan er bij ? vlees?
Kortom wat heb je nodig om lekkere gele of witte rijst nasi te kunnen noemen?
Er zijn ook meerdere mogelijkheden, Indische [Indonesische], Indase, Hindostaanse en nog Javaanse, en misschien nog meer mogelijkheden uit Suriname ;-)) en allemaal met saté? en seroendeng?
Toegevoegd na 11 uur:
Mensen nemen het te letterlijk, maar ook niet letterlijk genoeg ;)
Ik vraag "Wat is nasi" "wat moet daar in" om "nasi" genoemd te worden...
Als we hier allemaal hetzelfde waren, zou er maar één antwoord mogelijk zijn... echter we zijn allemaal verschillend met een moeder in de keuken die ons nasi leerde eten, of in een restaurant. Inmiddels doen we het zelf en dan komt de vraag: wat doe je er in, wat is nodig om het "nasi" te noemen?
Oh ja, ik bedoel natuurlijk hier in Nederland, niet in China, Indonesië, Afrika, of waar dan ook, nee hier in Nederland, hoe doen wij dit hier?
Toegevoegd na 6 dagen:
Bedankt voor jullie antwoorden en reacties!
Zoals verwacht gevarieerd en daarom mij niet mogelijk "een beste" te kiezen...
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.